Fitomed kezdőlap
Căuta:  
C2 vitamină

Szöveg nagyítása
Este un fapt binecunoscut că organismul uman nu este capabil să producă vitamina C (acidul ascorbic) motiv pentru care această vitamină vitală trebuie să o obţină din alimente. La fel de mulţi cunosc şi faptul că o lipsă de vitamina C care persistă luni de zile duce la apariţia scorbutului. Însă, puţini ştiu că scorbutul este faza finală a lipsei acute de vitamina C înainte de prăbuşirea totală a organismului.

Din păcate, fazele premergătoare ale avitaminozei C, respectiv premergătoare scorbutului, nu prezintă nici o simptomă, în acest fel putând suferi de lipsa vitaminei C chiar şi ani de zile.
 
Efectele benefice ale vitaminei C - descoperită de Szent-Györgyi Albert - sunt foarte bine cunoscute, însă prea puţin se cunoaşte rezultatul cercetărilor efectuate de doi cercetători francezi M. Gazave şi J. Parrot, care au relevat faptul ca pentru a putea să acţioneze acidul ascorbic în organism ca şi vitamina C este absolut necesară prezenţa factorului denumit de ei C2 acesta fiind o substanţă bioflavonoidă având denumirea chimică L-Epigallokatechin (EGC).
 
În produsul C2 această substanţă asigură acidului ascorbic condiţia să-şi dezvolte efectul de vitamina C.
 
TP: 2
 
 
Foldal